Το αδύναμο φράγκο «ανάσα» για την κεντρική τράπεζα - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Το αδύναμο φράγκο «ανάσα» για την κεντρική τράπεζα



Για το φράγκο, ο Απρίλιος είναι ο χειρότερος μήνας σχεδόν της τελευταίας διετίας. Όμως η υποτίμησή του είναι ευπρόσδεκτη για τους αξιωματούχους νομισματικής πολιτικής της Ελβετίας, που θέλουν ένα ασθενέστερο νόμισμα στη μάχη για την τόνωση του πληθωρισμού. Το φράγκο υποχώρησε χθες στο 1,1445 έναντι του ευρώ, στα χαμηλότερα επίπεδα έξι μηνών.


Το φράγκο έχει υποστεί απώλειες σχεδόν 2,5% έναντι του ευρώ αυτό το μήνα, το μεγαλύτερο ποσοστό από τον Ιούλιο του 2017. Η υποχώρηση του ελβετικού νομίσματος οδηγεί ορισμένους αναλυτές να αναθεωρήσουν [προς τα κάτω τις προβλέψεις τους, δεδομένου ότι έχει καταρρεύσει η μεταβλητότητα στις αγορές, χωρίς όμως να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για νομίσματα που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια.
Η αρνητικότητα και έντονες ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία φαίνονται λίγο υπερβολικές, γεγονός που περιορίζει την ελκυστικότητα του φράγκου, επισημαίνει ο Τζέρεμι Στρετς, υπεύθυνος συναλλαγματικής στρατηγικής στην Canadian Imperial Bank of Commerce. «Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας έχει τα περιθώρια να είναι πιο ήσυχη τους επόμενους μήνες από ό,τι στα τέλη του πρώτου τριμήνου», προσθέτει.
Η ελβετική κεντρική τράπεζα επιδιώκει ένα ασθενέστερο φράγκο, ώστε να δώσει ώθηση στον πληθωρισμό, που παρά την πολιτική αρνητικών επιτοκίων εδώ και αρκετά χρόνια, παραμένει πεισματικά κάτω από το 1%.  Η υποχώρηση του φράγκου στο 1,1445 έναντι του ευρώ δείχνει ότι ήδη κινείται σε επίπεδα κατώτερα της μέσης πρόβλεψης 1,1300 αναλυτών σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Bloomberg.
Ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν αποδυνάμωση του φράγκου στο 1,15 μέσα στο επόμενο εξάμηνο και ανάκαμψη στο 1,16 την επόμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου