«Την Πέμπτη η συνάντηση Κιμ - Πούτιν» - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

«Την Πέμπτη η συνάντηση Κιμ - Πούτιν»


Tη Μ. Πέμπτη, στο Βλαδιβοστόκ, θα συναντηθούν τελικά ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα «Kommersant».


Επικαλούμενη δύο πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω τη διαδικασία της προετοιμασίας της επίσκεψης, η «Kommersant» αναφέρει ότι η επίσκεψη του Κιμ είναι προγραμματισμένη για τις 25 Απριλίου, κάνοντας συγκεκριμένο το αόριστο «σύντομα» που ανακοίνωσε την Τρίτη το πρακτορείο της Βόρειας Κορέας KCNA – χωρίς να δίνει πληροφορίες ούτε για τον τόπο της συνάντησης των δύο ηγετών.
Η επίσκεψη του Κιμ στη Ρωσία, σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές, είναι μέρος της ευρύτερης προσπάθειάς του να αναζητήσει  στήριξη στα σχέδια οικονομικής ανάπτυξης, έπειτα και από την τελευταία αποτυχημένη Σύνοδο Κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Ανόι, η οποία έληξε χωρίς καμία απολύτως συμφωνία – ούτε για την αποπυρηνικοποίηση της Πιονγιάνγκ ούτε και για την άρση των κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας.  
Από το Κρεμλίνο δεν υπάρχει για την ώρα κάποιο σχόλιο, πλην από μία δήλωση του εκπροσώπου Ντμίτρι Πεσκόφ, τη Δευτέρα, ότι Πούτιν και Κιμ πρόκειται να συναντηθούν στα τέλη Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου