Στη «μάχη της κάλπης» οι υποψήφιοι σε Δήμους - Περιφέρειες - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Στη «μάχη της κάλπης» οι υποψήφιοι σε Δήμους - Περιφέρειες


Αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασαν οι βασικοί διεκδικητές των μεγάλων δήμων και των περιφερειών της χώρας* κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στέλνοντας παράλληλα τα δικά τους μηνύματα προς τους ψηφοφόρους.


Σημειώνεται ότι σήμερα διεξάγεται ο πρώτος γύρος των περιφερειακών, δημοτικών και κοινοτικών εκλογών, παράλληλα με τις ευρωεκλογές, ενώ αν χρειαστεί θα διεξαχθεί β΄ γύρος και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 σε όσους δήμους και περιφέρειες δεν υπήρξε συνδυασμός που συγκέντρωσε το 50% συν 1 ψήφο την πρώτη Κυριακή.
Περιφέρεια Αττικής
Σε εκλογικό κέντρο του Αμαρουσίου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, λίγο πριν τις 9.30 το πρωί, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.
INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
«Σήμερα η Αττική κάνει μια νέα αρχή» δήλωσε, στέλνοντας μήνυμα εκλογικής νίκης. «Εμείς προχωράμε μπροστά, με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε την αισιοδοξία στους πολίτες της Αττικής, μέσα από το έργο μας» πρόσθεσε.
«Από σήμερα κιόλας γυρίζουμε σελίδα, γυρίζουμε την πλάτη στο παρελθόν που μας πλήγωσε», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα στη Νέα Σμύρνη, όπου ψήφισε.
Ο κ. Σγουρός εκτίμησε πως πλέον «όλοι έχουν αντιληφθεί, ότι η επιλογή περιφερειάρχη είναι μια πολύ σημαντική απόφαση, μια απόφαση, που δεν πρέπει να παίρνουμε αψήφιστα» και τόνισε ότι «στις περιφερειακές εκλογές δεν κρίνονται οι εκλογικές εντυπώσεις, αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο».
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο κ. Σγουρός κατήγγειλε πως το πρωί σε εκλογικό τμήμα στην Εκάλη δεν έδωσαν το ψηφοδέλτιο της παράταξής «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», στην οποία ο ίδιος είναι επικεφαλής, και ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να μην επαναληφθεί παρόμοιο φαινόμενο. 
Δήμος Θεσσαλονίκης
«Σήμερα οι Θεσσαλονικείς γυρίζουν την πλάτη στο παρελθόν και τις δυνάμεις του παρελθόντος που καθήλωσαν την πόλη για δεκαετίες και ανοίγουμε νέους δρόμους, νέους ορίζοντες για την πόλη» δήλωσε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στο 34ο δημοτικό σχολείο, στο κέντρο της πόλης, κι ευχήθηκε οι Θεσσαλονικείς να εμπιστευτούν την ίδια και την παράταξή της για «να σχεδιάσουμε την πόλη συμμετοχικά, μία Θεσσαλονίκη εύκολη, μία Θεσσαλονίκη δίκαια, μία Θεσσαλονίκη αλληλέγγυα, με ανοιχτούς ορίζοντες», όπως είπε.
INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
«Σήμερα γιορτάζει η Δημοκρατία και απόψε γιορτάζει η Θεσσαλονίκη. Με τη νίκη των πολλών» πρόσθεσε.
Κάλεσμα στους Θεσσαλονικείς «να ψηφίσουν όχι με βάση το θυμικό αλλά με βάση τη λογική» απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο εκλογικό τμήμα 109, στο 17ο Γυμνάσιο- Λύκειο. Με τον τρόπο αυτό, όπως είπε, οι πολίτες θα δώσουν «στον δήμαρχο που θα εκλεγεί ένα δυνατό ποσοστό, ώστε να μπορέσει να διοικηθεί η πόλη, γιατί αυτά τα απλά, τα καθημερινά, θα μπορέσουν να γίνουν πράξη, να βρουν τις λύσεις τους μόνο αν ο δήμαρχος έχει λυμένα τα χέρια».
INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
«Νομίζω ότι σήμερα πρέπει να γίνει κατανοητό από τους Θεσσαλονικείς ότι οι εκλογές είναι η γιορτή του πολίτη και είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να την αφήσουν ανεκμετάλλευτη ακόμη κι αν αυτό το οποίο κατοικεί στη σκέψη τους είναι πρωτίστως η οργή, η θλίψη της απώλειας, ίσως και η απόγνωση» επισήμανε και κάλεσε τους πολίτες να πάρουν μέρος στην εκλογική διαδικασία. «Τους καλώ να στηρίξουν τον συνδυασμό Θεσσαλονίκη "Ταχιάος υπεύθυνα" με την μεγαλύτερη δυνατή ισχυρή εντολή» είπε και δήλωσε ότι είναι «πολλά κλικ πάνω από αισιόδοξος».
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Έκκληση στους νέους ανθρώπους ν' ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα απηύθυνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος ψήφισε στην Κατερίνη και συγκεκριμένα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο. «Ασκώντας το εκλογικό μου δικαίωμα στην πόλη που γεννήθηκα, στην Κατερίνη, εύχομαι ιδιαίτερα σε αυτόν τον τόπο τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά και να υπάρχει ένα γνήσια δημοκρατικό αποτέλεσμα» ανέφερε.
Ο ίδιος χαρακτήρισε την ψηφοφορία ως γιορτή της δημοκρατίας και τόνισε ότι ιδιαίτερα οι νέοι θα πρέπει «να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους και να μην το παραδώσουν σε αυτούς που δημιούργησαν τη σημερινή κατάσταση». Ευχήθηκε, επίσης καλή επιτυχία σε όλους, καλό αγώνα, καλό αποτέλεσμα και καλό κουράγιο».
Τη βεβαιότητά του ότι η κρίση των ενεργών πολιτών που ψηφίζουν σήμερα «δεν θα επηρεαστεί από παραμορφωτικούς, μεγεθυντικούς και καλλωπιστικούς φακούς επικοινωνιολόγων και διαφημιστών, αλλά θα είναι η δική τους πρωτογενής αξιολόγηση προσώπων, προγραμμάτων και συνδυασμών», εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με το συνδυασμό «Πράξεις για την Μακεδονία», Χρήστος Παπαστεργίου, σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 79ο δημοτικό σχολείο στη Χαριλάου. 
Δηλώνοντας αισιόδοξος για το αποτέλεσμα «και σήμερα και την επόμενη Κυριακή» ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε: «Οι πολίτες στέλνουν μήνυμα αλλαγής και ανατροπής για τη χώρα, στέλνουν μήνυμα αλλαγής και πραγματικής ανάπτυξης στη Μακεδονία, στην Κεντρική Μακεδονία, για μια περιφέρεια σύγχρονη προοδευτική και πραγματικά δυνατή».
Στο 7ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου ψήφισε στις 11 το πρωί η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία». «Σήμερα ήρθε η ώρα των πολιτών να μιλήσουν με την ψήφο τους και να αποφασίσουν αν πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε η δική τους φωνή μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πιστεύω ότι οι πολίτες θα αποφασίσουν σωστά» δήλωσε αφού ψήφισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου