Επίθεση στη Βουλή με μπογιές και καπνογόνα - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Επίθεση στη Βουλή με μπογιές και καπνογόνα



Ως μια ακόμα επίθεση που σχετίζεται με τον Δημήτρη Κουφοντίνα θεωρούν από την ΕΛΑΣ οτι έχει σχέση η αιφνίδια επιδρομή αγνώστων στη Βουλή.

Η επίθεση έγινε στο μπροστινό μέρος του Μεγάρου. Σύμφωνα με πληροφορίες γύρω στα 30 άτομα ανέβηκαν τις σκάλες που βρίσκονται αριστερά και δεξιά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και πέταξαν μπουκάλια, δύο καπνογόνα με κόκκινες μπογιές στο προαύλιο της Βουλης αιφνιδιάζοντας τους πάντες. Στην συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να γίνουν συλλήψεις.

Κατόπιν εορτής η Βουλή έκλεισε όλες τις πόρτες εισόδου και εξόδου του κτιρίου και οι μπογιές καθαρίζονται.
Αντίδραση του προέδρου της Βουλής

Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβιστικές, όταν στρέφονται κατά της Βουλής με δύο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος από καμιά 30αριά οι οποίοι τα έριξαν στην είσοδο του Κοινοβουλίου, σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Δεν υπήρξαν εξ όσων γνωρίζω τρικάκια ή συνθήματα που να φωνάχτηκαν διότι απομακρύνθηκαν αμέσως έπειτα από 15 δευτερόλεπτα. Από προστρέξαντες αστυνομικούς και από τη μόνιμη φρουρά της Βουλής αλλά και από επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στον περίβολο, ανέφερε ο κ. Βούτσης και συνέχισε:

Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε επιχειρησιακά ζητήματα.

Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη. Αυτού του τύπου οι ενεργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοπδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν.
Εν προκειμένω δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου