Οι ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές και τα παρατράγουδα της κάλπης - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Οι ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές και τα παρατράγουδα της κάλπης



Oμαλά εξελίσσεται σε γενικές γραμμές η ψηφοφορία για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αν και σε πολλές περιοχές παρατηρήθηκαν ελλείψεις μελών στις εφορευτικές επιτροπές.


Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας, η σημερινή εκλογική διαδικασία «είναι πρωτόγνωρη» λόγω του ότι ήταν διπλάσια τα εκλογικά τμήματα και άρα υπήρχε η ανάγκη για διπλάσιους δικαστικούς αντιπροσώπους. «Παρόλα αυτά όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες συνεργάστηκαν, ο Άρειος Πάγος έκανε το καλύτερο δυνατόν ώστε να εξασφαλίσει την ύπαρξη δικαστικών αντιπροσώπων σε κάθε εκλογικό τμήμα και ήδη από χθες νωρίς το βράδυ σε επικοινωνία που είχαμε με τους εφόρους όλων των Περιφερειών της επικράτειας, μας είχαν ενημερώσει για το ότι υπάρχει πληρότητα των δικαστικών αντιπροσώπων σε όλα τα εκλογικά τμήματα» τόνισε, προσθέτοντας πως «όπου χρειάστηκε, λόγω ασθενειών, κωλυμάτων κλπ να αναπληρώσουν κάποιους τους αναπλήρωσαν έγκαιρα».
Όπως επισήμανε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με βάση ενημέρωση από τους δικηγόρους δικαστικούς αντιπροσώπους, όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εκτελούν τα καθήκοντά τους από την έναρξη της διαδικασίας και τα όποια περιορισμένης έκτασης κενά καλύφθηκαν από αναπληρωματικούς.
Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα της μη εμφάνισης μελών κάποιων εφορευτικών επιτροπών ο ΔΣΑ σημείωσε πως το θέμα «έχει αντιμετωπισθεί με επιτυχία από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, τους δύο γραμματείς που προβλέφθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών για τα μεγάλα αστικά κέντρα και τον ένα στα υπόλοιπα, και τους εκλογικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι συνδράμουν στην εκλογική διαδικασία στα πλαίσια που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία».
Πηγές του γραφείου του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, ανέφεραν νωρίτερα πως τα όποια προβλήματα με την απουσία μελών των εφορευτικών επιτροπών «είναι διαχρονικά και συμβαίνουν σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες μέχρι σήμερα».
Προσαγωγές έπειτα από φραστικό επεισόδιο έξω από εκλογικό κέντρο στον Πειραιά
Στο μεταξύ, ελεύθερος αφέθηκε ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Ανταρσία στις γειτονιές του Πειραιά», Θανάσης Διαβολάκης, ο οποίος προσήχθη το πρωί, έπειτα από φραστικό επεισόδιο που σημειώθηκε στο 3ο Λύκειο Πειραιά, μεταξύ μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ομάδας φερόμενων μελών της Χρυσής Αυγής. Η Αστυνομία, η οποία κλήθηκε στο σημείο, προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων και από τις δύο πλευρές και έπειτα από αμοιβαίες εξηγήσεις όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Χάθηκαν δεκάδες σφραγίδες στον δήμο Παύλου Μελά
Την απώλεια σφραγίδων δικαστικών αντιπροσώπων κατήγγειλαν το προηγούμενο 24ωρο επικεφαλής συνδυασμών στον δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα πάντως με πηγές του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το γεγονός δεν επηρεάζει την εκλογική διαδικασία και σε όλα τα τμήματα του εν λόγω δήμου η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά. 
Καταγγελίες από τη Λαϊκή Ενότητα
Για «καταδολίευση των εκλογικών διαδικασιών» σε βάρος της κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΛΑΕ πολίτες κατήγγειλαν ότι «δεν έλαβαν ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας στο 381Α εκλογικό τμήμα της Ρόδου» και «στο 289 εκλογικό τμήμα της Σπερχειάδας», ενώ σύμφωνα με το κόμμα σε εκλογικό τμήμα του χωριού Καινούριο της Φθιώτιδας «δεν υπάρχουν καθόλου ψηφοδέλτια της ΛΑΕ» και σε εκλογικό κέντρο της Ναυπάκτου «δίνονται μόνο ψηφοδέλτια των κοινοβουλευτικών κομμάτων».
Το Σάββατο, η ΛΑΕ είχε καταγγείλει αντίστοιχα περιστατικά και στην εκλογική διαδικασία των Ελλήνων ομογενών στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου