H Αpple και πάλι στο στόχαστρο της Κομισιόν - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

H Αpple και πάλι στο στόχαστρο της Κομισιόν



Nέο μέτωπο εναντίον της Apple αναμένεται να ανοίξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτή τη φορά, οι έρευνες θα διεξαχθούν με αφορμή τις ενστάσεις της Spotify για αθέμιτο ανταγωνισμό στις μουσικές υπηρεσίες.


H Spotify είχε προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποστηρίζοντας ότι η υπηρεσία Apple Music δίνει στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό «αθέμιτο προβάδισμα» έναντι των ανταγωνιστών του. Η Κομισιόν, όπως αναφέρουν οι «FT» σε δημοσίευμά τους, αποφάσισαν να ανοίξουν επίσημη έρευνα στις πρακτικές της Apple, λαμβάνοντας υπόψη τις ενστάσεις της Spotify αλλά και έπειτα από δημοσκόπηση, ρωτώντας τη γνώμη των πελατών, ανταγωνιστών και άλλων παραγόντων της αγοράς. 
Οι ενστάσεις αφορούν τη χρέωση προμήθειας 30% από την Apple στους developers για αγορές μέσω του App Store. Σύμφωνα με τη Spotify, τόσο υψηλή προμήθεια καθιστά σχεδόν αδύνατο να ανταγωνιστεί την Apple Music. «Εάν πληρώσουμε τέτοια προμήθεια, θα μας αναγκάσει να ανεβάσουμε την τιμή της συνδρομής premium πολύ πιο πανω από τη χρέωση της Apple Music», είχε αναφέρει τον Μάρτιο σε ανάρτησή του σε blog ο διευθύνων σύμβουλος της Spotify, Ντάνιελ Εκ. 
Η Κομισιόν δεν έκανε κάποιο σχόλιο επί του δημοσιεύματος των «FT», επιβεβαίωσε όμως στο CNBC ότι έχει λάβει τις ενστάσεις της Spotify «τις οποίες αξιολογούμε βάσει των στάνταρ διαδικασιών», υπογράμμισε σε ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου