Νέα σελίδα με αλλαγές στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Νέα σελίδα με αλλαγές στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών


Σειρά προτάσεων για βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης στην Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ+0,17% κατέθεσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο και κατέχει μετοχικό μερίδιο άνω του 40% στην τράπεζα. Το ταμείο ουσιστικά ανοίγει νέο κεφάλαιο με αλλαγή στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών.


«To Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, αλλά και με την ιδιότητα του μετόχου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΕΛΛ+1,13%με ποσοστό άνω του 40%, δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων, προς το σκοπό της ορθής και αποτελεσματικής τήρησης των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης και της εφαρμογής βέλτιστων  διεθνώς πρακτικών» επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση. 
Οι προτάσεις παρουριστάστηκαν στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας και σύμφωνα με το ΤΧΣ «θα δώσουν ισχυρή ώθηση στο ισχύον πλαίσιο  εταιρικής διακυβέρνησης ενδυναμώνοντας τη λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου και κατ’ επέκταση και τη λειτουργία της τράπεζας».
Προς το παρόν οι προτάσεις δεν θα δημοσιοποιηθούν. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αφού το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕ τις μελετήσει. 
«Πρόδηλο ότι το Ταμείο  ενεργεί πάντα στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου,  συνεισφέροντας  στη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος και θωράκισης της εθνικής οικονομίας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΤΧΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου