Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαιώνει την κατάρριψη drone από ιρανικό πύραυλο - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαιώνει την κατάρριψη drone από ιρανικό πύραυλο


Από τα χείλη Αμερικανού αξιωματούχου, αν και υπό καθεστώς ανωνυμίας, επιβεβαίωνεται η κατάρριψη αμερικανικού drone πάνω από τα Στενά του Oρμούζ από ιρανικό πύραυλο εδάφους - αέρος. Όπως επιβεβαίωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters, πρόκειται για drone του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, τύπου MQ-4C Triton.
 
Νωρίτερα, οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ένοπλων δυνάμεων του Ιράν, είχαν ανακοινώσει ότι κατέρριψαν αμερικανικό «κατασκοπευτικό» τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη ιρανική νότια επαρχία Χουρμουζγκάν.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sepah, το τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος «καταρρίφθηκε όταν εισήλθε στον ιρανικό εναέριο χώρο κοντά στην περιφέρεια Κουχμουμπαράκ, στον νότο».
Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ωστόσο έσπευσαν να διαβεβαιώσουν  ότι δεν πετούσε κανένα αεροσκάφος τους στην περιοχή. «Κανένα αεροσκάφος των ΗΠΑ δεν επιχειρούσε στον ιρανικό εναέριο χώρο σήμερα», διαβεβαίωσε ο πλοίαρχος Μπιλ Έρμπαν, εκπρόσωπος του μεικτού διοικητηρίου των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (USCENTCOM).
Η κατάρριψη του drone έρχεται να ηλεκτρίσει ακόμη περισσότερο τη φορτισμένη ατμόσφαιρα στην περιοχή και να κλιμακώσει την ένταση ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσιγκτον.
Ο αμερικανικός στρατός επανέλαβε την Τετάρτη τις κατηγορίες του σε βάρος του Ιράν για τις επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων τη 13η Ιουνίου στη Θάλασσα του Ομάν. Η Τεχεράνη αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στις επιθέσεις.
Χθες, στον απόηχο του εκρηκτικού κλίματος στην περιοχή, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα σταλούν στη Μέση Ανατολή ένα τάγμα με πυραύλους Patriot, επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και «άλλες αποτρεπτικές δυνατότητες» μαζί με τους 1.000 επιπλέον Αμερικανούς στρατιωτικούς που αναπτύσσονται στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου