Στην εκκίνηση το ομολογιακό των 400 εκατ. της Εθνικής - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Στην εκκίνηση το ομολογιακό των 400 εκατ. της Εθνικής


Με γρήγορες κινήσεις ξεκινάει η Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ+3,19% την έκδοση ομολόγου, καθώς -όπως φαίνεται- η συγκυρία υποχώρησης των επιτοκίων βοηθάει τη διαδικασία.


Σύμφωνα με το Bloomberg χθες, η τράπεζα έδωσε εντολή στις Goldman Sachs,Morgan Stanley, BofA Merill Lynch, Credit Suisse και JP Morgan να αναλάβουν ανάδοχοι της έκδοσης. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται roadshow στο Λονδίνο. Πρόκειται για την έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης (Tier II) δεκαετούς διάρκειας, με δικαίωμα ανάκλησης στην πενταετία.
Χθες το απόγευμα αναχώρησε για το Λονδίνο κλιμάκιο της διοίκησης της τράπεζας με επικεφαλής τον CEO Παύλο Μυλωνά. Το βιβλίο αναμένεται να ανοίξει αύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου και η τράπεζα στοχεύει σε κεφάλαια ύψους 400 εκατ. ευρώ. Τα επιτόκια για τις τράπεζες παραμένουν πολύ υψηλά λόγω της διαβάθμισής τους.
Η εθελουσία
Από την άλλη πλευρά, ολοκληρώθηκε η εθελουσία της Εθνικής κατά την οποία αποχώρησαν περί τα 400 άτομα. Το ανώτατο όριο που η τράπεζα είχε θέσει ήταν τα 1.000 άτομα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, η Εθνική έχει θέσει ως προτεραιότητα τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την υιοθέτηση νέου μοντέλου λειτουργίας, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αυτοματοποίηση διαδικασιών και παρουσία ενός μικρότερου και πιο ευέλικτου δικτύου καταστημάτων. 
Αναγνωρίζοντας τα δεδομένα, το πιστωτικό ίδρυμα προχώρησε μπροστά με ρεαλισμό και κοινωνική ευαισθησία και υλοποίησε Πρόγραμμα Εθελούσιας Αποχώρησης Προσωπικού, στηρίζοντας σε πολλά επίπεδα τους συμμετέχοντες σε αυτό.  Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες στην εθελουσία έλαβαν σημαντική οικονομική ενίσχυση και θα λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή) για τους ίδιους και για τα έμμεσα ασφαλισμένα / προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους.
Εκτός όμως από αυτό, η τράπεζα αναλαμβάνει την υποστήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση των συμμετεχόντων για την αποτελεσματική διαχείριση της αλλαγής που προκύπτει στη ζωή και την καθημερινότητά τους και τους προσφέρει Υπηρεσίες Επαγγελματικής Μετάβασης σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών. 
Καθοδήγηση
Οι συμμετέχοντες, βάσει των προσωπικών τους αναγκών, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν υποστήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση, προκειμένου να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα ή να απασχοληθούν σε κάποια άλλη επιχείρηση. Εναλλακτικά, μπορούν να επιλέξουν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης αντί για τους ίδιους. Οι υπηρεσίες, το κόστος των οποίων θα αναλάβει εξ ολοκλήρου η Εθνική, παρέχονται από εξειδικευμένο σύμβουλο σε ατομική και ομαδική βάση.
Συγκεκριμένα, εφόσον επιλέξουν Υπηρεσίες Επαγγελματικής Μετάβασης και Στήριξης για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν με εξειδικευμένα στελέχη που θα αξιολογήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Επιπλέον, θα λάβουν υποστήριξη για τη δημιουργία κατάλληλου επιχειρηματικού πλάνου.
Εφόσον οι συμμετέχοντες επιθυμούν να απασχοληθούν σε κάποια άλλη επιχείρηση ως έμμισθοι εργαζόμενοι, εξειδικευμένα στελέχη θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν το επαγγελματικό τους προφίλ, ώστε να είναι ανταγωνιστικοί υποψήφιοι στην αγορά εργασίας. Ενδεικτικά, οι συμμετέχοντες θα λάβουν υποστήριξη στην προσπάθειά τους να χαρτογραφήσουν την αγορά εργασίας και με βάση τα δυνατά τους σημεία να στοχεύσουν στις κατάλληλες για αυτούς θέσεις εργασίας και στη συνέχεια να ενδυναμώσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε μελλοντικούς εργοδότες. Παράλληλα, θα λάβουν καθοδήγηση για τη διαμόρφωση της επαγγελματικής τους σελίδας στο LinkedIn, του βιογραφικού τους και της συνοδευτικής επιστολής (cover letter) και θα εκπαιδευτούν για τη συνέντευξη που θα ακολουθήσει.  


πηγή naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου