Στη Ρώμη σήμερα ο Πούτιν για να ενισχύσει τους δεσμούς με την Ιταλία και να συναντήσει τον Πάπα - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Στη Ρώμη σήμερα ο Πούτιν για να ενισχύσει τους δεσμούς με την Ιταλία και να συναντήσει τον Πάπα



Στη Ρώμη, όπου θα έχει συνατήσεις με τους Ιταλούς ηγέτες, αλλά και τον Πάπα μεταβαίνει σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν.


Στο μενού της σημερινής επίσκεψης του Ρώσου προέδρου στη Ρώμη θα περιλαμβάνει συζητήσεις με τον Ιταλό ομόλογό του Σέρτζο Ματαρέλα, τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε καθώς και με τους δύο αντιπροέδρους της ιταλικής κυβέρνησης, τον Ματέο Σαλβίνι και τον Λουίτζι ντι Μάιο. Στόχος του Ρώσου ηγέτη είναι η ενίσχυση των οικονομικών δεσμών της Ρωσίας με την Ιταλία, κράτος-μέλος της Ε.Ε., αλλά και του ΝΑΤΟ.
«Θα έχω τη δυνατότητα να ανταποδώσω στον πρόεδρο Πούτιν τη φιλοξενία. Με υποδέχτηκαν πολύ θερμά στη Μόσχα τον περασμένο Οκτώβριο. Θα μπορέσουμε να συζητήσουμε τις διμερείς σχέσεις και τρόπους να τις ενισχύσουμε», τόνισε σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρκατορείο TASS ο Κόντε, επιβεβαιώνοντας τη θετική προσέγγιση της λαϊκιστικής ιταλικής κυβέρνησης στο πρόσωπο του Ρώσου προέδρου. Στην αρχή της θητείας του μάλιστα, ο Κόντε ήταν εκείνος ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η ιταλική κυβέρνηση θα προωθήσει αναθεώρηση του συστήματος κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την Ε.Ε. μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.
«Τα οικονομικά ζητήματα θα έχουν προτεραιότητα. Οι εμπορικές ανταλλαγές μας δεν καταφέρνουν να ανέβουν και πάλι στο επίπεδο που ήταν πριν από το 2014», επιβεβαίωσε από την πλευρά του ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ.
Το απόγευμα, ο Πούτιν αναμένεται να μεταβεί στο Βατικανό, όπου θα συναντηθεί με τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για να συζητήσουν για την «προστασία των χριστιανικών ιερών τόπων στη Συρία», σύμφωνα με τον Ουσακόφ.
Η επίσκεψη του Πούτιν στο Βατικανό ωστόσο πραγματοποιείται μία ημέρα, πριν από τη διήμερη επίσκεψη των Ουκρανών καθολικών ηγετών, με σκοπό να συζητήσουν την κρίση στη χώρα τους.
Ο Πάπας είχε υποδεχθεί τον Πούτιν και τον Ιούνιο του 2015, οπότε τον είχε καλέσει «να κάνει μια σημαντική και ειλικρινή προσπάθεια για να φέρει την ειρήνη» στην Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να καταδικάσει τις ρωσικές ενέργειες στη χώρα αυτή, όπως επιθυμούσαν οι Oυκρανοί καθολικοί.
Παρατηρητές εκτιμούν ότι η επίσκεψη του Πούτιν θα μπορούσε να αποτελέσει το έδαφος για μια πιθανή επίσκεψη του Ποντίφικα στη Ρωσία, αν και από τη Μόσχα έχει διευκρινιστεί ότι για την ώρα δεν υπάρχει στην ημερήσια διάταξη ενδεχόμενη πρόσκληση του Πάπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου