Το χρονοδιάγραμμα για τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Το χρονοδιάγραμμα για τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης


Τρία νομοσχέδια κατατίθενται τις προσεχείς μέρες προς ψήφιση στη Βουλή, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δίνοντας το χρονοδιάγραμμα των πρώτων νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης.


Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, το οποίο περιλαμβάνει την αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, την επιλογή γενικών διευθυντών στην ιεραρχία και τη σύσταση Εθνικής Αρχής Διαφάνειας θα κατατεθεί στη Βουλή στις 24 Ιουλίου, θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή στις 25 Ιουλίου και θα ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου.
Το δεύτερο νομοσχέδιο, που θα αφορά τις πρώτες μειώσεις φόρων (ΕΝΦΙΑ) και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων θα εισαχθεί στη Βουλή με μορφή του κατεπείγοντος στις 26 Ιουλίου και θα ψηφιστεί μέχρι 30 Ιουλίου ή το αργότερο μέχρι την 1η Αυγούστου.
Το τρίτο νομοσχέδιο, το οποίο είναι διυπουργικό, θα περιλαμβάνει – όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας - μία σειρά από διατάξεις όπως η ενίσχυση της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ, οι διορθωτικές παρεμβάσεις στους ποινικούς κώδικές και η κατάργηση «στο άσυλο βίας και ανομίας» στα πανεπιστήμια. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή την Τρίτη 30 Ιουλίου και θα ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου.
Σε ό,τι αφορά στις προωθούμενες μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι οι μειώσεις είναι αντίστοιχες με εκείνες που είχε ανακοινώσει η προηγούμενη κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «fake news». Ο κ. Πέτσας δωσε συγκεκριμένα παραδείγματα, σημειώνοντας π.χ. ότι «για μία ακίνητη περιουσία από 80.000 έως 100.000 ευρώ η μείωση που κάνουμε εμείς είναι 20%, ενώ με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 17,5%».
«Είναι σαφές ότι οι μειώσεις για τη μεγάλη μάζα της μεσαίας τάξης είναι μεγαλύτερες» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού
Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι το απόγευμα στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού για την επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και την αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι.
Αύριο, Τετάρτη 24 Ιουλίου, στις 11.30, το Μέγαρο Μαξίμου θα ανοίξει τις πύλες του σε 15 νέους μαθητές, οι οποίοι θα συζητήσουν με τον Πρωθυπουργό με την ευκαιρία της επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ενώ νωρίτερα, στις 10.30, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για το θέμα του αντικαπνιστικού νόμου.
Την Πέμπτη 25 Ιουλίου, στις 9.30 το πρωί ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το υπουργείο Τουρισμού και θα ακολουθήσουν συσκέψεις στο Μαξίμου για το Ελληνικό, ενώ οι τρεις ΚΥΑ που εκκρεμούν θα έχουν εκδοθεί έως τις 10 Αυγούστου.
Την Παρασκευή 26 Ιουλίου, στις 9.30 ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Επισκέψεις σε Κύπρο, Γερμανία και Γαλλία
Σε ό,τι αφορά τα πρώτα ταξίδια του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι «για συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους, θα ξεκινήσουν από την Κύπρο στις 29-30 Ιουλίου».
Στις 29 Αυγούστου ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Βερολίνο, στις 2-3 Σεπτεμβρίου στην Ολλανδία, ενώ προγραμματίζεται επίσκεψή του στο Παρίσι μετά τις 20 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου