Στόλτενμπεργκ: Μόνο με διεθνή συνεργασία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους «μοναχικούς λύκους» - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Στόλτενμπεργκ: Μόνο με διεθνή συνεργασία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους «μοναχικούς λύκους»


Το Κράιστερτς της Νέας Ζηλανδίας, όπου τον περασμένο Μάρτιο, οπλοφόρος σκότωσε 51 ανθρώπους σε δύο τεμένη, επισκέπτεται ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Η επίσκεψη έρχεται στον απόηχο της πολύνεκρης επίθεσης στο Τέξας, που εκτιμάται ότι ήταν και αυτή έγκλημα ρατσιστικού μίσους.


Ο Στόλτενμπεργκ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην απειλή των λεγόμενων «μοναχικών λύκων» καλώντας τις κυβερνήσεις να ενισχύσουν τη συνεργασία, προκειμένου να τους σταματήσουν. 
«Οι επιθέσεις αυτές διαπράχθηκαν από μοναχικούς λύκους που όμως ταυτόχρονα συνδέονται, διότι αντλούν έμπνευση ο ένας από τον άλλον κι αναφέρονται ο ένας στον άλλον στα διάφορα μανιφέστα τους», επεσήμανε ο Στόλτενμπεργκ σε δηλώσεις του στο κρατικό νεοζηλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο TVNZ.
«Αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, με πολλά διαφορετικά εργαλεία» συμπλήρωσε.  Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να εξεταστούν τα βαθύτερα αίτια, καθώς όπως είπε «βλέπουμε πως πολλοί από τους τρομοκράτες είναι άνθρωποι όπως εμείς, μεγάλωσαν στις χώρες μας, προέρχονται από τις δικές μας κοινωνίες». 
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν, η οποία θα συναντηθεί με τον Γενς Στόλτενμπεργκ αύριο, Τρίτη, επισήμανε από την πλευρά της πως η χώρα της θέλει ο κόσμος να θυμάται το πώς αντέδρασε σε αυτή την πράξη βίας και μίσους. «Αυτή είναι μια παγκόσμια πρόκληση» τόνισε, προσθέτοντας ότι ως διεθνής κοινότητα, πρέπει επίσης να σταθούμε ενωμένοι εναντίον των πράξεων μίσους, βίας και τρομοκρατίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου