Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε πολλούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε πολλούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς



Θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα προς τον Ντόναλντ Τραμπ και συνολικά τη Δύση, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο, η Πιονγκγιανγκ άρχισε και πάλι τις εκτοξεύσεις πυραύλων.
 
Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πολλούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς από τη χερσόνησο Χόντο, κοντά στην παράκτια πόλη Ουονσάν, με κατεύθυνση τα βορειοανατολικά από τις 09:06 (τοπική ώρα, 03:06 ώρα Ελλάδας) ως τις 09:27 σήμερα. Οι πύραυλοι διένυσαν απόσταση 70 με 200 χιλιομέτρων πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνία. 
«Ο Κιμ αποφάσισε να υπενθυμίσει στον κόσμο –και κυρίως στις ΗΠΑ—ότι οι εξοπλιστικές του ικανότητες αυξάνουν ημέρα με την ημέρα», σχολίασε ο Χάρι Τζ. Καζιάνις διευθυντής κορεατικών σπουδών στο Center for the National Interest στην Ουάσινγκτον.
«Φόβος μου είναι ότι αυτή θα είναι η αρχή της επιστροφής στον καιρό των απειλών για πυρηνικό πόλεμο και των προσωπικών προσβολών, σε έναν επικίνδυνο κύκλο έντασης τον οποίο πρέπει να αποφύγουμε πάσει θυσία», πρόσθεσε.
Έχουμε ενημερωθεί για τις ενέργειες της Βόρειας Κορέας σήμερα το βράδυ. Θα συνεχίσουμε να τις παρακολουθούμε», ήταν το πρώτο σχόλιο της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς. 
Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες η Πιονγκγιάνγκ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για «ένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα», αν δεν αλλάξουν στάση ως το τέλος του έτους. Είχε πάντως σημειώσει πως η αποφασιστικότητα για αποπυρηνικοποίηση παραμένει ίδια «και θα το κάνουμε όταν έρθει η ώρα». Τόσο το Νοέμβριο όσο και τον Απρίλιο το καθεστώς Κιμ είχε ανακοινώσει ότι έκανε δοκιμές σε μυστηριώδη «τακτικά όπλα», χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου