Ευ. Αποστολάκης σε Ε.Ε.: Ενέργειες σε πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο κατά της Τουρκίας - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Ευ. Αποστολάκης σε Ε.Ε.: Ενέργειες σε πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο κατά της Τουρκίας


Στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο καθώς και στις παράνομες δραστηριότητες που αναπτύσσει η Άγκυρα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Στην παρέμβασή του, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει καταδικάσει αυτές τις ενέργειες και έχει καλέσει την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και να απέχει από περαιτέρω μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και υπονομεύουν τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή.
Ο ΥΕΘΑ αφού επεσήμανε ότι η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας αφορά σε ολόκληρη την Ε.Ε., ζήτησε από τους ομολόγους του, επιδεικνύοντας αλληλεγγύη, να δράσουν συλλογικά, αναλαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου