Οι φήμες κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα και η Google τις επιβεβαίωσε από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου Google I/O ανακοινώνοντας τη νέα της σειρά midrange συσκευών με την ονομασία Pixel 3a.
Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε κατά το παρελθόν η Google φέτος δεν προχώρησε στην ανακοίνωση συσκευών που χαρακτηρίζονται «ναυαρχίδες», αλλά προχώρησε στην ανακοίνωση δύο νέων, οικονομικών συσκευών που ωστόσο εντάσσονται στην ευρύτερη οικογένεια Pixel. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του Google I/O, η αμερικανική εταιρεία δημιούργησε τα Pixel 3a και Pixel 3a XL θέλοντας να κάνει την «εμπειρία των high-end smartphones διαθέσιμη σε περισσότερους χρήστες».
Το Pixel 3a κοστολογείται στα 399 δολάρια, δηλαδή θα κοστολογείται ουσιαστικά στην μισή τιμή σε σχέση με τις τυπικές τιμές εκκίνησης για τις περισσότερες ναυαρχίδες της αγοράς. Αντίστοιχα, η τιμή του Pixel 3a XL θα είναι τα 479,99 δολάρια. Οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες σε τρεις χρωματικές εκδόσεις: μαύρο, λευκό και απαλό μοβ.
Τα δύο μέλη της σειράς Pixel 3a διαθέτουν οθόνες τεχνολογίας OLED, δυνατότητα αναπαραγωγής στερεοφωνικού ήχου, υποστήριξη Google Photos backup και έναν φίλο από τα παλιά, το 3,5 χιλιοστών headphone jack, γιατί όπως αναφέρθηκε από τους ανθρώπους της Google «ακούμε ότι ορισμένοι άνθρωποι θέλουν να έχουν περισσότερες επιλογές σε ότι αφορά στα ακουστικά τους». Η οθόνη του Pixel 3a έχει οθόνη διαγωνίου 5,6 ιντσών ενώ το Pixel 3a XL διαθέτει οθόνη διαγωνίου 6 ιντσών.
Στο εσωτερικό των δύο smartphones βρίσκεται η mobile πλατφόρμα Snapdragon 670, συνοδευόμενη από μνήμη RAM μεγέθους 4GB ενώ ο αποθηκευτικός χώρος είναι μεγέθους 64GB, χωρίς δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών microSD. Η μπαταρία του Pixel 3a είναι χωρητικότητας 3000 mAh ενώ του μεγαλύτερου Pixel 3a XL είναι χωρητικότητας 3700 mAh. Σύμφωνα με την Google η μπαταρίες αποδίδουν έως και 30 ώρες συνεχούς λειτουργίας με μία φόρτιση, ενώ με 15 λεπτά φόρτισης μπορούν να εξασφαλιστούν 7 ώρες λειτουργίας. Τέλος, η Google ανακοίνωσε ότι μαζί με τις συσκευές θα προσφέρει και αναβαθμίσεις ασφαλείας και διορθώσεις του λογισμικού για τρία έτη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου