Τραμπ: Η Κίνα θα αναγκασθεί να κάνει εμπορική συμφωνία - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Τραμπ: Η Κίνα θα αναγκασθεί να κάνει εμπορική συμφωνία


Aισιόδοξος ότι θα υπάρξει κάποια στιγμή εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο εμφανίσθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν έχει σημασία εάν ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίγκ, συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του G20.
 
Την ώρα που οι σινο-αμερικανικές διαπραγματεύσεις έχουν μπει στον «πάγο», η κινεζική κυβέρνηση προσπαθεί από την πλευρά της να πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι η ευθύνη ανήκει στις ΗΠΑ για την επίλυση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ των δύο ισχυροτέρων οικονομιών.
«Θα δούμε. Τελικά, θα αναγκασθούν να κάνουν συμφωνία», δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι η Κίνα χειραγωγεί το νόμισμά της, ώστε να αποφύγει τις πιέσεις στα κέρδη λόγω των δασμών σε κινεζικά αγαθά. 
Η κινεζική πλευρά δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει εάν ο πρόεδρος Σι θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του G20 στο Πεκίνο στα τέλη του μηνός. Ο Τραμπ την Δευτέρα απείλησε με την επιβολή πρόσθετων δασμών σε κινεζικά αγαθά εάν δεν παραβρεθεί ο Σι στη σύνοδο κορυφής του G20.
Eκπρόσωποι της κινεζικής πλευράς εξέφρασαν χθες την πεποίθηση ότι ο Κινέζος πρόεδρος θα συμμετάσχει στη συνάντηση των ηγετών από τις 20 περισσότερο ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες. Αλλά για να υπάρξει εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, οι ΗΠΑ θα πρέπει να συμφωνήσουν σε ορισμένες προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων την ακύρωση πρόσθετων δασμών.
«Η θέση της Κίνας ήταν πολύ σαφής. Οι ΗΠΑ είναι εκείνες που άρχισαν την εμπορική αντιπαράθεση», δήλωσε ο Λιάγκ Μιγκ, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνούς Εμπορίου, που υπάγεται στο κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου