Έκαναν άγαλμα τη Μελάνια Τραμπ στην πατρίδα της, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι για βραβείο - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Έκαναν άγαλμα τη Μελάνια Τραμπ στην πατρίδα της, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι για βραβείο

Έκαναν άγαλμα τη Μελάνια Τραμπ στην πατρίδα της, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι για βραβείο

Η Σλοβενία, πατρίδα της Μελάνια Τραμπ την τιμά με ένα ξυλόγλυπτο άγαλμα ... το οποίο όμως δεν έχει καμία ομοιότητα με την πρώτη κυρία των ΗΠΑ. Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος στη γενέτειρά της, την κωμόπολη Σέβνιτσα της Σλοβενίας έγιναν την περασμένη εβδομάδα. Το έργο ανατέθηκε στον Σλοβένο καλλιτέχνη, Άλες Ζούπεβτς γνωστό ως Maxi και σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη στις ΗΠΑ, Μπρέιντ Ντάουνι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το άγαλμα απεικονίζει την εμφάνιση της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, συζύγου του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του, το 2018 και τα σχόλια στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι ανάμεικτα. Το άγαλμα σε ανθρώπινες διαστάσεις θυμίζει, αν και όχι πολύ, τη Μελάνια Τραμπ με γαλάζιο φόρεμα να χαιρετάει με το ένα χέρι.

Ο Ζούπεβτς φέρεται να είχε την πλήρη ελευθερία στη δημιουργία του έργου για το οποίο χρησιμοποίησε αλυσοπρίονο.



Το Twitter δεν είναι το μοναδικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο το έργο τέχνης σχολιάζεται αρνητικά με ορισμένους κατοίκους της πόλης να μιλούν για «ντροπή».

«Ο γλύπτης εργάστηκε για πολύ καιρό» δήλωσε ένας κάτοικος στο Reuters. «Και δεν φαίνεται τόσο όμορφη όσο είναι κανονικά» ανέφερε.



Άλλοι δεν ήταν τόσο διακριτικοί κατά τη διατύπωσης της άποψης τους, με έναν χρήστη να αναφέρει: «Δεν μοιάζει με τη Μελάνια. Είναι ένα Στρουμφ. Είναι ντροπή». Μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό αν η Μελάνια Τραμπ έχει δει το γλυπτό.

Ο Ντάουνι δήλωσε στο AFP ότι τον εξέπληξε το γεγονός ότι ο Maxi γεννήθηκε την ίδια χρονιά στο ίδιο νοσοκομείο που γεννήθηκε η Μελάνια Τραμπ. Οι συζητήσεις με τον Maxi τον έκαναν να δει τη γενέτειρα της Τραμπ με τα μάτια το κατοίκων, πρόσθεσε.



Ωστόσο δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη. Η Νίκα, 24χρονη φοιτήτρια αρχιτεκτονικής δήλωσε στο AFP: «Αν το μνημείο έπρεπε να είναι παρωδία, τότε ο καλλιτέχνης το πέτυχε», δήλωσε. «Εμείς εδώ στη Σέβνιτσα μπορούμε μόνο να γελάσουμε» πρόσθεσε.

Από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα το 2017, η Σέβνιτσα έχει γίνει πόλος έλξης τουριστών και δημοσιογράφων που αναζητούν πληροφορίες για το παρελθόν της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου