Ευκλ. Τσακαλώτος: Η ΝΔ δεν έχει σκοπό να διαπραγματευτεί - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Ευκλ. Τσακαλώτος: Η ΝΔ δεν έχει σκοπό να διαπραγματευτεί


Την εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν σκοπό να κάνει διαπραγμάτευση», εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος εξέφρασε την απορία του για τους λόγους «απόρριψης του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος».


Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Εποχή», δήλωσε ότι δεν είναι σαφές γιατί ο πρωθυπουργός απέρριψε το σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2020, χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι του «μαξιλαριού».
Δεν παρέλειψε, παράλληλα, να κατηγορήσει τη ΝΔ για ατζέντα με «αυταρχικές» παρεμβάσεις, ενώ όσον αφορά τη φορολογία, εξήγησε ότι «η Αριστερά δεν μπορεί παρά να υποστηρίζει τη συλλογική κατανάλωση και όχι μόνο την ιδιωτική».
Κάνοντας τον απολογισμό της προηγούμενης κυβέρνησης, επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «επιχείρησε να δει την ιστορική του απόπειρα στη μεγάλη εικόνα, στην κρίση του νεοφιλελευθερισμού, στην απόρριψη της λιτότητας, στην αμοιβαιοποίηση του δημόσιου χρέους που έγινε θηλειά ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό Νότο».
«Παλέψαμε και κερδίσαμε πολλά» έσπευσε να υπενθυμίσει, ενώ στα αρνητικά της κυβερνητικής θητείας ενέταξε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση, αλλά και «φαινόμενα, όπου στάσεις και συμπεριφορές είχαν αντίκτυπο στους ψηφοφόρους».
«Δεν καταφέραμε να έχουμε ένα φίλτρο που να εγγυάται ότι θα μπορούμε πάντα να διακρίνουμε ποια από τα αιτήματα που μας έρχονταν αποτελούσαν πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας» συμπλήρωσε, τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου