ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνίες "κορυφής" και για τον χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνίες "κορυφής" και για τον χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου



Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει επιστρέψει από τις διακοπές του στην ιβηρική χερσόνησο έως την προσεχή Δευτέρα ( 19.08).
Αμέσως μετά , ξαναπαίρνουν μπρος οι κομματικές μηχανές με το μισό βλέμμα στραμμένο στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και την περιβόητη "ανασυγκρότηση" του κόμματος και το υπόλοιπο να είναι "καρφωμένο" στην Κυβέρνηση δεδομένης και της ευρωπαϊκής "πρεμιέρας" του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σε λιγότερο από δέκα ημέρες, θα συναντήσει Μέρκελ, Μακρόν και Ρούτε , προετοιμάζοντας ήδη τις αποσκευές του για την Ουάσινγκτον.


Ζυμώσεις
Το "σήμα" για την επανέναρξη της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της αναδιοργάνωσής του ως αξιωματική αντιπολίτευση πλέον, θα δώσει η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 23 Αυγούστου.

Υπάρχουν ουκ ολίγα ζητήματα που θα τεθούν στο κομματικό μικροσκόπιο της σύναξης στην Κουμουνδούρου, της πρώτης, μετά από σύντομη θερινή ραστώνη: Από την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πρώτο "καταληκτικό" σταθμό την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου έως και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσει το κόμμα για την πραγματοποίηση του περιλάλητου συνεδρίου "μετασχηματισμού" του.

Διαφωνίες

Πέραν των γνωστών διαφωνιών που έχουν καταγραφεί μεταξύ του περιβάλλοντος Τσίπρα κα κορυφαίων κομματικών στελεχών για το πώς θα γίνει και τι είδους θα είναι η επιδιωκόμενη "διεύρυνση" του κόμματος, ηχηρές δαφωνίες έχουν αρχίσει να καταγράφονται στην Κουμουνδούρου και για τον χρόνο πραγματοποίησης του Συνεδρίου.

Σε μπρα ντε φερ μεταξύ του προεδρικού περιβάλλοντος και σημαντικών κομματικών στελεχών και παραγόντων μάλλον θα εξελιχθεί το momentum για το πότε είναι σκόπιμο πολιτικά να διεξαχθεί το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Και τούτο, γιατί κορυφαία κομματικά στελέχη διαμήνυσαν μιλώντας στο "Κ" πως σχεδιασμοί τινών - σύμφωνα με διαρροές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας- να "μετακυληθεί" η πραγματοποίηση του Συνεδρίου την άνοιξη του 2020 , τα βρίσκει σφόδρα αντίθετα.

"Κραταιή" κομματική πηγή ανέφερε σχετικώς στο "Κ" : Το χρονικό όριο για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου δεν θα πρέπει να γίνει λάστιχο. Έως τις αρχές του 2020 υπάρχει επαρκής χρόνος για την διοργάνωσή του. Την αναβολή του για την Άνοιξη, επιθυμούν αυτοί που στην πραγματικότητα στοχεύουν στο να μην γίνει αναλυτική συζήτηση για τα αίτια της ήττας. Με πρόσχημα πως "εδώ τώρα ο κόσμος καίγεται τι να συζητήσουμε για το τι πήγε στραβά", αυτό που επιδιώκεται από ορισμένους , είναι να κρύψουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου