EΚΠΑ: Στην πρώτη θέση μεταξύ ελληνικών πανεπιστημίων σε ερευνητική παραγωγή - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

EΚΠΑ: Στην πρώτη θέση μεταξύ ελληνικών πανεπιστημίων σε ερευνητική παραγωγή


Η σημαντική ερευνητική παραγωγή που πραγματοποιείται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της βάσης δεδομένων SCOPUS  του εκδοτικού οργανισμού Elsevier.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τη βάση και αφορούν την ερευνητική παραγωγή των ελληνικών πανεπιστημίων μέχρι τις 25 Ιουλίου 2019, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο είναι δεύτερο σε αριθμό μελών ΔΕΠ μετά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,  βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων με 74.058 ερευνητικά κείμενα  
Το ΕΚΠΑ έχει πολύ υψηλό δείκτη άρθρων / συγγραφέα. Πιο συγκεκριμένα ο  δείκτης είναι 5,38 υψηλότερος του μέσου όρου των ελληνικών πανεπιστημίων ο οποίος είναι 4,92.
Εμφανίζει ακόμη τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό συγγραφέων (13.745) μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Κατά επιστημονικό αντικείμενο, το 29,7% προέρχεται από τον χώρο της Ιατρικής. Ακολουθούν η Βιοχημεία-Γενετική & Μοριακή Βιολογία με 10,6% και η Φυσική & Αστρονομία με 9,3%
Η Scopus είναι από τις πλέον δημοφιλείς και αντιπροσωπευτικές βάσεις δεδομένων για αναζήτηση βιβλιογραφίας. Περιλαμβάνει πάνω από 20.500 τίτλους επιστημονικών περιοδικών από 5.000 εκδότες σε όλο τον κόσμο, 49 εκατομμύρια εγγραφές (το 78% με περιλήψεις), και πάνω από 5,3 εκατομμύρια έγγραφα συνεδρίων.  Θεωρείται η μεγαλύτερη στον κόσμο βάση δεδομένων αναφορών και περιλήψεων από έγκριτη διεθνή βιβλιογραφία με εργαλεία που επιτρέπουν στους χρήστες -ερευνητές να αναζητήσουν ανακτήσουν και αναλύσουν ερευνητικές πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου