Φ. Γεννηματά: Τέσσερις προτάσεις για το μεταναστευτικό-προσφυγικό - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Φ. Γεννηματά: Τέσσερις προτάσεις για το μεταναστευτικό-προσφυγικό



Τέσσερις προτάσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού παρουσίασε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την παρέμβασή της στην Προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.


Ειδικότερα:
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «είναι ώρα να παρέμβουμε ως Ε.Ε. αποφασιστικά» και στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε σε σε τέσσερις προτάσεις:
  • «Πρώτον: Είναι υποχρέωση της Ε.Ε. να φυλάσσει τα σύνορά της, αναβαθμίζοντας τις δυνάμεις και τα μέσα που υπάρχουν ως τώρα. Άμεση ενίσχυση της συνοριοφυλακής.
  • Δεύτερον: Να αλλάξουμε την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας ώστε οι «επιστροφές» των μεταναστών να ισχύουν και για όσους μεταφέρονται στην ενδοχώρα. Να αποσυμφορηθούν άμεσα τα νησιά!
  • Τρίτον: Να αποφασιστεί νέα διαδικασία μετεγκατάστασης σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. για τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες, που σήμερα εγκλωβίζονται στην Ελλάδα.
  • Τέταρτον: Να επαναφέρουμε το αίτημα για αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνου, ώστε όλες οι χώρες μέλη της Ε.Ε. να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου