Η Κίνα προειδοποιεί τη Βρετανία να μην κάνει διακρίσεις εις βάρος της Huawei - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Η Κίνα προειδοποιεί τη Βρετανία να μην κάνει διακρίσεις εις βάρος της HuaweiΣαφές μήνυμα προς τη Βρετανία, να μην κάνει διακρίσεις εις βάρος εταιρειών που συμμετέχουν στην ανάπτυξη του δικτύου 5G, αλλά και να αντισταθεί στις πιέσεις άλλων χωρών σχετικά με το αν πρέπει να συνεργαστεί με τη Huawei, έστειλε σήμερα η Κίνα.


Από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες τηλεπικοινωνιακού-τεχνολογικού εξοπλισμού στον κόσμο, η Huawei έχει τεθεί στο στόχαστρο αφότου οι ΗΠΑ πιέζουν τους συμμάχους τους να μη χρησιμοποιούν την τεχνολογία της εταιρείας, υπό τον φόβο ότι μπορί να είναι όχημα της κινεζικής κατασκοπείας.  
Σύμφωνα με πηγές του Reuters, την περασμένη Τετάρτη το βρετανικό Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (NSC) αποφάσισε να απαγορεύσει την πρόσβαση της Huawei στην ανάπτυξη του 5G δικτύου στη χώρα.
Ο Κινέζος πρεσβευτής στη Βρετανία, ο Λιου Σιαομίνγκ, με δηλώσεις του στη Sunday Telegraph υπερασπίστηκε τη Huawei σε ζητήματα ασφάλειας και και τόνισε ότι η Βρετανία θα πρέπει να «αποφασίζει ανεξάρτητα και ανάλογα με τα εθνικά της συμφέροντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου