Βρετανία: Ο Τζόνσον προσπαθεί να ανανεώσει τους δεσμούς με τη Σκωτία - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Βρετανία: Ο Τζόνσον προσπαθεί να ανανεώσει τους δεσμούς με τη Σκωτία



Τη Σκωτία, με σκοπό να ανανεώσει τους δεσμούς «που ενώνουν το Ηνωμένο Βασίλειο», επισκέπτεται ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.


Αν και το κοινοβούλιο έχει διακόψει τις εργασίες του, λόγω καλοκαιριού, ο Τζόνσον συνεχίσει να «προετοιμάζει το λαμπρό μέλλον της χώρας μετά το Brexit».
Σε αυτό το πλαίσιο, και σε μία προφανή προσπάθεια να καταλαγιάσει τις ανησυχίες για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, o Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε χρηματοδότηση 300 εκατ. στερλίνων για τρεις κοινότητες της Σκωτίας, καθώς επίσης για περιοχές της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ουαλίας.
Παραταύτα, το γεγονός ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο του Τζόνσον, προετοιμάζεται πυρετωδώς ακόμη και για ένα no deal Brexit, σε περίπτωση που η «καλύτερη» συμφωνία αποχώρησης με τις Βρυξέλλες δεν καταστεί εφικτή, προκαλεί αντιδράσεις τόσο στην Ουαλία όσο και στη Σκωτία.
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον και ο Ουαλός ομόλογός της Μαρκ Ντρέικφορντ, έχουν αμφότεροι διαμηνύσει στον Τζόνσον ότι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία θα ήταν «ασυνείδητη».
Το γεγονός ότι η Βρετανία προετοιμάζεται για ένα no deal Brexit και θα είναι έτοιμη γι’ αυτό στις 31 Οκτωβρίου, έπιβεβαίωσε σήμερα και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντόμινικ Ράαμπ.
Στη γραμμή που χάραξε ο Τζόνσον, ο Ράαμπ χαρακτήρισε και αυτός «αντιδημοκρατικό» το backstop, το δίχτυ ασφαλείας που θεωρούν απαραίτητο οι Βρυξέλλες για την αποφυγή των σκληρών ιρλανδικών συνόρων και τόνισε ότι πρέπει να αφαιρεθεί πάση θυσία από τη συμφωνία αποχώρησης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου