E.E.: Περιορίζει την πρόσβαση στις αγορές σε 5 χώρες- στέλνει μήνυμα στο Λονδίνο - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

E.E.: Περιορίζει την πρόσβαση στις αγορές σε 5 χώρες- στέλνει μήνυμα στο Λονδίνο


Περιορισμούς στην πρόσβαση πέντε μεγάλων οικονομιών στις χρηματοοικονομικές αγορές της ετοιμάζεται να θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με τους Financial Times. Πρόκειται για μία απόφαση η οποία πιθανότατα αποτελεί και μία προειδοποίηση προς τη Βρετανία για τα όσα θα έχει να αντιμετωπίσει μετά την έξοδό της από την κοινότητα. 


Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα η απόφαση αφορά στην αφαίρεση ορισμένων δικαιωμάτων πρόσβασης στην αγορά για την Αργεντινή, την Αυστραλία, τη Βραζιλία τον Καναδά και τη Σιγκαπούρη, καθώς κρίθηκε πως το ρυθμιστικό πλαίσιο των συγκεκριμένων χωρών για τους οίκους αξιολόγησης δεν είναι τόσο αυστηρό όσο της Ε.Ε. Υπό τις συνθήκες αυτές οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν μπορούν να βασίζονται στις αξιολογήσεις τους. 
Υπενθυμίζεται πως η Ε.Ε. χορηγεί σε τράπεζες, επενδυτικές εταιρείες, γραφεία εκκαθάρισης ή οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης εκτός ΕΕ, πρόσβαση στις χρηματαγορές , στο πλαίσιο του επονομαζόμενου συστήματος «ισοδυναμίας», αρκεί να θεωρεί πως οι κανόνες που ισχύουν στις χώρες αυτές έχουν εναρμονιστεί με το κοινοτικό πλαίσιο. Σύμφωνα με τους FT είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ αποσύρει αυτού του είδους τα δικαιώματα.
Η Βρετανία θα κληθεί και αυτή μετά την έξοδο, εάν επιθυμεί πρόσβαση στις αγορές της Ε.Ε., να τηρήσει το σύστημα ισοδυναμίας. Αναλυτές εκτιμούν ότι η αυστηρή στάση προς τους πέντε έχει ως στόχο να στείλει και στο Λονδίνο ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν θα πρέπει να περιμένει «εκπτώσεις». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου