Μ. Χρυσοχοΐδης: Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Μ. Χρυσοχοΐδης: Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ


Την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας ζήτησε και έλαβε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που διακινούνταν από χθες.


«Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρά σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Προανήγγειλε επίσης ότι «θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία».
«Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους. Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος» πρόσθεσε.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε στην ουσία στείλει το μήνυμα για αλλαγές στην κορυφή της ΕΛΑΣ από το απόγευμα της Τρίτης καθώς συγκάλεσε σύσκεψη στο υπουργείο, με τους κλαδάρχες της ΕΛΑΣ και τους επιτελείς κυρίως της ΓΑΔΑ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στην οποία δεν κλήθηκε ο Αρχηγός και κανένας από τους αντιστρατήγους της ΕΛΑΣ. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν το γενικό πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης, κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Οι εξελίξεις προκάλεσαν την αντίδραση της πρώην υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, η οποία κατηγόρησε τη Ν.Δ. για «ρεβανσιστικές επιθέσεις». «Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς» ανέφερε.
«Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το κομματικό κράτος. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου