Μάρκ Έσπερ: Υπόλογη για εγκλήματα πολέμου η Τουρκία - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Μάρκ Έσπερ: Υπόλογη για εγκλήματα πολέμου η Τουρκία


Η Τουρκία θα κληθεί να λογοδοτήσει για εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε την Τρίτη ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, κλιμακώνοντας την ρητορική της Ουάσινγκτον κατά της Άγκυρας.


«Έχω δει τις αναφορές, προσπαθούμε να τις παρακολουθήσουμε. Είναι φρικτές και αν είναι ακριβείς – και υποθέτω πως είναι ακριβείς – θα αποτελούν εγκλήματα πολέμου», τόνισε ο Μάρκ Έσπερ σε συνέντευξή του στο CNN.
«Όσοι ευθύνονται θα πρέπει να καταστούν υπόλογοι, σε πολλές περιπτώσεις αυτή θα είναι η κυβέρνηση της Τουρκίας. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε αυτά τα πράγματα να συμβαίνουν», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.
Πάντως, ο Έσπερ είπε πως η Τουρκία είναι «ένας μακροχρόνιος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ» και πως «δεν σκοπεύουμε να πάνε σε πόλεμο με έναν σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, ειδικά για μια περιοχή για την οποία δεν υπογράψαμε να την υπερασπιστούμε».
Παράλληλα, ο Μάρκ Έσπερ επισήμανε πως στη Συρία κρατούνταν περίπου 11.000 τζιχαντιστές, εκ των οποίων πάνω από 100 έχουν διαφύγει, κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων.
Υπενθυμίζεται πως με δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα, ο Έσπερ είχε επιτεθεί κατά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας πως «φέρει την πλήρη ευθύνη» για την τουρκική εισβολή στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων «ενδεχόμενων εγκλημάτων πολέμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου